Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prostreno 3

15. 9. 2012

Tříbarevný řez


Ingredience:

    2 hrnky polohrubé mouky

    1 hrnek moučkového cukru

    1 hrnek mléka

    1 hrnek oleje

    3 celá vejce

    1 prášek do pečiva

    3 tvarohy

    celé máslo

    100 g moučkového cukru

    1 l vody

    2 pudinky

    2 Vitacity

Postup:

Smícháme mouku, moučkový cukr, mléko, olej, vejce a prášek do pečiva. Dáme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Pečeme na 170 stupňů dvacet minut. Smícháme tvaroh, máslo a 100 g moučkového cukru. Po vychladnutí upečeného korpusu jej potřeme tvarohovou směsí a poklademe čerstvým nebo konzervovaným ovocem. Vše zalijeme želatinou, kterou vyrobíme z litru vody, dvou Vitacitů a dvou pudinků. Tuto směs přivedeme k varu a poté za stálého míchání necháme vychladnout ve studené  vodě. Poté zalijeme pokladené ovoce, dáme do ledničky a necháme vše zatuhnout


 


 

Krkovička se skamarádila s panenkou a šla na vandr do Japonska

 

Ingredience:

    500 g krkovičky

    500 g panenky

    koření dle chuti

    olej

  • dýně hokkaidó

Postup:

Krkovičku, kterou jsme na tři hodiny dali do marinády z oleje a koření, upečeme v troubě. Na pánvi uděláme těsně před příchodem hostů panenku. Jako přílohu podáváme pečenou japonskou dýni hokkaidó a domácí chléb.

Domácí chléb 

Ingredience:

    8 lžic hladké mouky

    1 vajíčko

    5 lžic bílého jogurtu

    sůl, pepř

Postup:

Vše zamícháme a pečeme na pečicím papíře.

Příloha

Originál řecké tzatziky

 

Ingredience:

    řecký bílý jogurt

    1 okurka

    pepř, sůl

    česnek

    2 lžíce olivového oleje extra virgin

Postup:

Okurku nastrouháme a vymačkáme vodu. Přidáme pepř, česnek, sůl, olivový olej a řecký bílý jogurt.


 

Selské brambory s kuřecími plátky se šunkou a hermelínem

Ingredience:

    1,5 kg brambor

    1,5 kg kuřecích prsních řízků

    4 sýry s bílou plísní (Hermelín)

    200 ml smetany

    200 g šunky

    200 g anglické slaniny

    2 menší cibule

Postup:

Den předem uvaříme brambory, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme cibulku, aby byla sklovitá, a přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky. Vše chvilku restujeme, pak přidáme brambory. Prohřejeme a je hotovo. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na skoro hotové kuřecí plátky položíme při restování šunku a půlky hermelínu a necháme zapéct. Nakonec podlijeme trochou smetany, aby se nám utvořila štáva. Podáváme se selskými bramborami .

Čokoládové řezy

Ingredience:

    6 bílků

    5 polévkových lžic cukru

    1 polévková lžíce oleje

    2 polévkové lžíce hladké mouky

    2 polévkové lžíce nastrouhaných piškotů

    ½ prášku do pečiva

    150 g ořechů

    ½ sklenice čokoládooříškového krému (Nutella)

    sušenky BeBe

Krém:

    6 žloutků

    250 g cukru krystal

    1 vanilkový pudink

    3 polévkové lžíce polohrubé mouky

    250 g másla

    2 dl šlehačky

    ořechy

Postup:

Z přísad uděláme těsto, posypeme oříšky a dáme upéct. Ještě teplé potřeme Nutellou. Z mouky, cukru, žloutků a vanilkového pudinku uvaříme krém. Zašleháme do něj máslo a rozdělíme ho na poloviny. Do jedné zašleháme rozehřátou čokoládu, druhou necháme vanilkovou. Na těsto s Nutellou natřeme vanilkový krém, poklademe sušenkami BeBe pokropenými mlékem a navrstvíme čokoládový krém. Korunujeme šlehačkou a dáme vychladit do lednice.


 


Čokoládová pěna

 

Ingredience:

    100 ml smetany ke šlehání (30 % tuku)

    200 ml smetany (40 % tuku) k našlehání

    150 g hořké čokolády s obsahem kakaa min. 70 %

    2 lžíce cukru

    2 žloutky

    4 lžíce kysané smetany

    hrst nepražených pistácií

    maliny

Postup:

V rendlíku uvedeme do varu 100 ml smetany s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme žloutky. Dobře zamícháme, vsypeme nalámanou čokoládu a důkladně promícháme. Necháme vychladnout a ztuhnout.

Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a necháme dobře vychladit.

Těsně před podáváním dáme na každou porci lžičku kysané smetany, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme čerstvými malinami.


 


 

Plněné vepřové panenky a bramborové pusinky

 

Ingredience:

Panenky

    1 kg vepřové panenky

    200 g sýru Gervais bez příchuti

    100 g anglické slaniny

    sůl

    pepř

    vývar

    smetana

    hladká mouka

Bramborové pusinky

    1,5 kg brambor

    2 dl mléka

    50 g másla

    2 vejce

    200 g sýru typu Eidam

    sůl

    muškátový oříšek

Postup:

Panenku zbavíme šlach, očistíme a nakrájíme na asi 15cm válečky. Doprostřed masa vyřežeme nožem kapsu. Otvor naplníme sýrem Gervais smíchaným s nakrájenou slaninou. Podle chuti můžeme přidat bylinky. Osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi orestujeme ze všech stran, dokud panenky nechytnou barvu. Pak
je vložíme do pekáčku s trochou oleje a vody a pečeme při teplotě 200 °C asi 10 až 15 minut. Po upečení by maso mělo být uvnitř růžové. šťávu z výpeku vlejeme do kastrůlku, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Pak zalejeme vývarem a smetanou a dle chuti dopepříme. Šťávou přelejeme panenky.Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vody. Po uvaření smícháme s ohřátým mlékem, vajíčky, máslem, nastrouhaným sýrem, špetkou muškátového oříšku a ještě trochu dosolíme. Vytvoříme kaši, kterou po vychladnutí naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou. Pekáč vyložíme pečicím papírem, na který vytlačujeme bramborové pusinky. Před pečením pusinky pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 8 až 10 minut při 180 °C.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář