Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prostreno 6

15. 9. 2012

Metrová roláda


 

Nejprve utřeme 6 vajíček s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem, pak nalijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů. Dáme péct do středně vyhřáté trouby na 170 °C 20–25 minut.

Ingredience:

těsto – 6 vajíček, 18 dkg cukru krupice, 21 dkg polohrubé mouky, 1 práškem do pečiva 

krém na slepování – 25 dkg másla, 10 dkg cukru moučky, uvařený hustý vanilkový pudink

krém na potření rolády – 2 vajíčka, 5 dkg cukru moučky, 25 dkg másla, 1 polévková lžíce kakaa, trocha rumu (dle chuti)

Postup:

Nejprve utřeme 6 vajíček s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem, pak nalijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů. Dáme péct do středně vyhřáté trouby na 170 °C 20–25 minut.

Připravíme si náplň: uvaříme hustý pudink z 500 ml mléka 1 a ½ balíčku vanilkového pudinku, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a přidáváme postupně vychladlý pudink, nakonec dochutíme trochou rumu.

Krém na potření rolády:

2 celá vejce s cukrem šleháme nad mírným plamenem do pěny (cca 5 minut), odstavíme a za stálého šlehání do úplného vychladnutí přidáváme postupně po lžících máslo a kakao, až je krém nadýchaný.(na dochucení můžeme přidat trošku rumu).

Těsto vyklopíme z forem a nakrájíme na plátky, které slepujeme náplní, střídavě světlý a tmavý plátek.Celou roládu potřeme kakaovým krémem.


 

Kuřecí nudličky v sýrové omáčce

Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájené maso a dusíme doměkka. Okořeníme podravkou, paprikou, grilovacím kořením, česnekem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme sýry a mícháme, až se rozpustí v omáčku.

Ingredience:

1,5 kg kuřecích řízků1 cibule2 sladké smetany1 nebo 2 krabičky měkkých sýrů (podle velikosti), špetka sladké papriky, špetka grilovacího koření, špetka podravky, špetka sušeného česneku

Postup:

Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájené maso a dusíme doměkka. Okořeníme podravkou, paprikou, grilovacím kořením, česnekem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme sýry a mícháme, až se rozpustí v omáčku.

Příloha:

americké brambory zapékané v troubě, ledový salát s olivami.


 

 

 

Tvarůžkový závin

 

 

Ingredience: listové těsto, 300 g šunky, 300 g špeku , 3x balíček olomouckých tvarůžků, 3 vejce, 1 větší pórek 

Postup: Špek nakrájený na kostičky mírně osmahneme a přidáme nakrájený pórek, podusíme, necháme vychladit. Tvarůžky nakrájíme na malé kousky a smícháme s vejci, listové těsto rozpůlíme, každou půlku vyválíme na plát, trošku tlustší než na jablkový závin, poklademe šunkou, směsí špeku a pórku a nakonec směsí tvarůžků s vejci. Uděláme záviny a pečeme při 150 °C zhruba 45 minut. Necháme vychladnout a servírujeme.


 


 


 


 


 


 

Tatranské kotlety

 

 

Ingredience:

  • 5 vepřových kotlet

  • 5 plátků anglické slaniny

  • 5 plátků kuřecí šunky

  • 15 dkg eidamu

  • sterilizované lečo

  • 250 ml smetany

  • sůl

  • pepř

Postup:

Kotlety naklepeme a okraje ořízneme, osolíme, opepříme a na každou položíme plátek anglické slaniny, šunky a 1 lžíci leča. Takto připravené položíme na pekáč. Posypeme sýrem a vše zalijeme smetanou a necháme péct 45 minut.

 

Kotlety po debrecínsku, smažené bramborové kousky

Ingredience

pepř

1

špetka

cibule

1

kus

sůl

1

špetka

česnek

4

stroužky

kečup

1

lžíce

pórek

1

kus

olej

1

dávka

brambory

500

g

hladká mouka

1

dávka

sladkokyselé okurky

2

kusy

kotlety

6

kusů

sladká paprika

1

lžička


 

Postup:

Kotlety jemně naklepeme, osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme je na rozpálený olej a orestujeme po obou stranách. Osmažené kotlety vyjmeme a ve stejném oleji dorůžova osmažíme cibuli.

Rozetřeme česnek, na nudličky nakrájíme okurky, přidáme sladkou papriku, kečup a na kolečka nakrájený pórek. Vše přidáme na osmaženou cibuli, promícháme, necháme přejít varem, trochu podlijeme vlažnou vodou a přidáme kotlety. Dusíme doměkka, podléváme dle potřeby.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Smažíme ve fritéze.

Počet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročilé Doba vaření: 30 minut Doba přípravy: 30-60 minut Kategorie: hlavní chod, smažení Teplota přípravy: 160 °C

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář